sv.jpg

SIVELTIMEN VOIMA

 

"Mitäpä sanoisin Richard Higginsistä? Lönnrot ja Runeberg pitävät häntä nerona. Snellman puolestaan katsoo, että hänen maalauksensa ovat liian villejä. No, Topelius ei vieläkään ole uskaltanut ilmaista kantaansa tästä taiteilijasta. Itse olen varma vain yhdestä asiasta: jos elämä tarjoaa Higginsille onnekkaita asioita, hän kyllä kahmaisee niitä siekailematta koko sylillisen, ja jos elämä suo vastoinkäymisiä, hän maalaa niistä pari taulua ja tienaa hieman ylimääräistä."

 

Dickensin ajan Lontoo oli kuhiseva vastakohtien näyttämö, paikka josta moni haaveili ja jonka yhtä moni kirosi. Richard Higginsille se oli syntymäkaupunki, joka tarjosi hänen elämälleen haasteisen alun. Toisinaan kohtalo voi kuitenkin suoda myös kovaosaisille yllättäviä onnenkantamoisia ja toivonkipinöitä, jopa suuria mahdollisuuksia.

Henri Aleneffin romaani avaa luovuuden kiehtovaa maailmaa ja kuljettaa lukijaa viktoriaanisesta Englannista pohjolan pieneen Suomeen, jossa runonlaulajat ja metsien tietäjät yhä vaalivat omaa rikasta ja ihmeellistä kansanperinnettään.

Siveltimen voima vie lukijansa 1800-luvun Englantiin ja Suomeen. Päähenkilöt ovat fiktiivisiä, mutta kirjassa esiintyy myös historiallisia henkilöitä, kuten kuningatar Viktoria, kirjailija Charles Dickens ja suomalaisuuden nostattajat Elias Lönnrot ja J.L. Runeberg. Tarinan aikakaudella oikeasti eläneiden henkilöiden elämästä voi lukea kirjan lopussa olevasta liitteestä.

ISBN 978-952-68805-0-1

Sid. 320 s. Piirroskuvitus.

4. painos 2089 kpl

3. painos 2100 kpl

2. painos 2050 kpl

1. painos 2128 kpl

Hinta sisältää toimituskulut Suomessa.

KIITOS, OSTAN TÄMÄN KIRJAN

29 e

Henri Aleneff (s. 1961) tunnetaan elämänmyönteisistä romaaneista, jotka ovat jo vuosia innostaneet niin vanhoja kuin nuoriakin lukijoita. Hänen kirjansa ovat viehättävä yhdistelmä hersyvää huumoria, syvällistä ajattelua ja seikkailuhenkeä. Tarinoissaan Aleneff siirtää lukijansa milloin nykyajan Suomeen, milloin kaukaisiin maihin tai historialliseen ympäristöön. Perusteema kirjoittajan teoksissa pysyy kuitenkin samana: selviytyminen elämää koettelevista haasteista ja sen muistaminen, että jokainen päivämme on aina elämisen arvoinen.

KIRJAT 2001 - 2020